Image
Welke muziek begrafenis?
Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Een uitvaart begeleiden doe ik vanuit mijn hart met oprechte aandacht, tijd, rust, een luisterend oor en met ruimte voor eigen invulling door u.
43805
post-template-default,single,single-post,postid-43805,single-format-standard,cabin-core-1.0.2,unselectable,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Welke muziek bij begrafenis?

Welke muziek bij begrafenis?

Muziek bij een begrafenis kan een grote rol spelen tijdens de uitvaartdienst. Het kan bijdragen aan het afscheid nemen van de overledene en de rouw verzachten en het is voor u wellicht een manier om de herinnering aan de overledene levend te houden en te eren. In dit artikel beschrijven hoe u de juiste muziek tijdens de uitvaartdienst kunt kiezen.


Muziek als eerbetoon

Muziek kan een krachtige uitdrukking zijn van emoties en gevoelens. Bovendien kan muziek bij een begrafenis helpen om een sfeer te creëren die past bij de gelegenheid. Het kan een respectvolle toon aan de ceremonie geven en de aandacht vestigen op de overledene en het afscheid.

Allereerst is het belangrijk om te overwegen wat voor soort muziek de overledene graag luisterde. Kies muziek die bij hem of haar past, maar ook wat past bij de naasten, zoals een lied dat bijzonder betekenisvol was voor hem/haar was of een nummer dat de dierbare graag luisterde. Het is goed om muziek te kiezen die de emoties van de familie en vrienden weerspiegelt en welke troost bieden en steun geven. Dit kan helpen bij het oproepen van herinneringen en emoties. Muziek geeft wellicht ook een gevoel van eenheid tijdens de dienst creëren.

Wat voor soort muziek

Klassieke muziek, zoals requiems is traditioneel en kan een formele en respectvolle sfeer geven. Populaire ballads en akoestische nummers zorgen voor een meer ontspannen en rustige sfeer. Het is ook mogelijk dat de overledene in een koor, een muziekband of in een muziekvereniging zat en dat de leden een laatste eerbetoon willen geven tijdens de dienst. Afhankelijk van de naasten, is dit een manier om de overledene persoonlijk te eren.


Populaire muziek begrafenis

Als u op zoek bent naar specifieke nummers, zijn een aantal populaire muziekkeuzes die veel worden gebruikt tijdens een begrafenis of crematie. “Ave Maria” is hier een voorbeeld van, omdat het een emotionele betekenis heeft en een universeel gevoel van hoop en troost uitstraalt. Ook nummers als “Time to Say Goodbye” van Andrea Bocelli en Sarah Brightman, “Rollercoaster” van Danny Vera, Frank Sinatra met “My way” en “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij zijn nummers die veelal worden gedraaid. Op de website van kaartje2go vindt u meer populaire uitvaartnummers.

Wilt u vrijblijvend uw uitvaartwensen bespreken? Neem dan gerust contact op met Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding op.

Nadine Stegerhoek
nadine@sarahjongejanuitvaartbegeleiding.nl


error: Content is protected !!