Image
Ammoniet UItvaart
Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Een uitvaart begeleiden doe ik vanuit mijn hart met oprechte aandacht, tijd, rust, een luisterend oor en met ruimte voor eigen invulling door u.
43432
page-template-default,page,page-id-43432,cabin-core-1.0.2,unselectable,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ammoniet Uitvaart

Ammoniet Uitvaart als concullega

Op het moment dat Sarah Jongejan voor zichzelf begon, hoopte ze dat ze door haar persoonlijke benadering en haar expertise het ging redden, ook al waren en zijn er veel uitvaartondernemers in Alphen aan den Rijn en omgeving. Ze wist het zeker. “Mijn eigen bedrijf onder mijn eigen naam Sarah Jongejan, dit is wat ik kan en wat ik wil”. 

Ze kan daadwerkelijk zeggen dat haar bedrijf goed loopt. Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding staat op de kaart, hoewel ze zelf niet groot wil worden in de regio. Ammoniet is een van de grotere uitvaartdiensten in Alphen aan den Rijn. Ze heeft hiermee goede contacten. “Je kan beter elkaar helpen en af en toe met elkaar sparren. Dat is beter dan wanneer je bij gelegenheden elkaar niet in de ogen kan aankijken”. Ze bellen onderling voor praktische zaken en om te vragen hoe het met elkaar en met het bedrijf gaat. Ze helpen elkaar uit de brand wanneer het écht nodig is.


Ammoniet Uitvaart Jacqueline Vegt

Net als Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding het kindje van Sarah is, is Ammoniet dat voor Jacqueline Vegt. Zij heeft het bedrijf opgericht. Wat begon als een zelfstandig bedrijf, heeft ze nu een team klaar staan. Sarah Jongejan wil daarentegen kleinschalig blijven. “Wellicht komt mijn dochter over een paar jaar in dienst als ZZP’er. Zij doet al zoveel voor mij op content gebied. Dat is voldoende voor nu”. De kernwaarden wil Sarah Jongejan behouden.

Haar dochter geeft aan: “Het is haar trots en niemand mag deze beschadigen. Fouten maken doet iedereen. Zodra ik content maak voor haar website, heb ik ook haar vlag hoog te houden. Het is haar naam die eraan gekoppeld zit. We doen alles in samenspraak en we vertrouwen elkaar voor de volledige 100 procent. We begrijpen elkaar zonder ook maar iets te hoeven zeggen. Ik hoef er daadwerkelijk niets voor te hebben. Dit doe je als je van iemand houdt en je gezien hebt waar ze begon. Wanneer je mensen in dienst neemt, maak je bepaalde keuzes. Ze voeren hun werkzaamheden misschien heel goed uit, maar de momenten die je met elkaar hebt gedeeld, de geschiedenis en waar Sarah haar hart ligt, dat zijn de wortels van haar bedrijf“.

Verschil Ammoniet Uitvaart en Sarah Jongejan UitvaartbegeleidingDe wortels Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding

Haar dochter heeft gezien hoe ze begon als uitvaartbegeleider bij Kramer Uitvaartzorg. Hoe ze in de put zat na het faillissement van het bedrijf. Ze had gedroomd, gehoopt. Het liep anders dan ze had verwacht. “Dan zie je je moeder breken. De kers op de taart ging niet door. Kwaadheid, verdriet, verbaasd, alle emoties komen voorbij. Ze vertelde aan mij dat het aanvoelt als een rouwproces. En wij weten allebei als geen ander hoe dat voelt. Een stukje hart dat breekt.

Jij bent dan de sterke beer, zoals zij vaak en altijd zal zijn voor mij en de rest van het gezin is geweest. De knop ging bij mij op dat moment om. Je hebt altijd keuzes, maar van de andere keuzes zou ze niet gelukkig worden. De enige mogelijkheid voor haar: een eigen uitvaartonderneming starten. Aan de slag en hoe! Op naar de Kamer van Koophandel en zo snel mogelijk zelf de website opmaken, testen en vervolgens live zetten. Het zijn aan het begin spannende tijden, maar we noemden vaak genoeg het voorbeeld van Jacqueline Vegt hoe zij ook ‘haar’ Ammoniet Uitvaartbegeleiding tot een succes heeft gebracht, wie net als Sarah, zelfstandig is begonnen.


Werkwijze Ammoniet, Sarah Jongejan en concurrenten

Zowel Ammoniet als Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding hebben hun eigen werkwijze, hoewel de basis hetzelfde is: met een luisterend oor en met respect en aandacht de uitvaartwensen van de nabestaanden en de overledene doornemen voor een persoonlijk afscheid. “Het is goed dat nabestaanden een mogelijkheid hebben voor het bepalen wie ze als uitvaartbegeleider willen hebben. We ondervinden allebei dezelfde concurrenten op de markt, waarmee we beiden (liever) niet mee samenwerken. Zij hebben andere standpunten en een aantal verlenen op een andere manier de zorg voor de overledene en nabestaanden. Concurrentie in de uitvaartbranche houd je scherp en maakt het werken dynamisch”.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de dienstverlening van Sarah Jongejan. U kunt ook gerust vrijblijvend contact met haar opnemen.

error: Content is protected !!