Image
COVID-19 - Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding
Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Een uitvaart begeleiden doe ik vanuit mijn hart met oprechte aandacht, tijd, rust, een luisterend oor en met ruimte voor eigen invulling door u.
43176
page-template-default,page,page-id-43176,cabin-core-1.0.2,unselectable,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

COVID-19

Mijn maatregelen


Steeds vaker krijg ik vragen over wat de regels zijn met een uitvaartbezoek en hoe ik te werk ga wanneer een dierbare overlijdt aan COVID-19. Op deze pagina probeer ik u zo goed mogelijk te informeren over de coronamaatregelen binnen de uitvaartbranche en wat ik u adviseer.


Dierbare overlijdt aan corona


Bij het overlijden van uw dierbare kunt u mij 24 uur per dag bellen, ook wanneer de overledene COVID-19 bij zich droeg. Het is belangrijk dat directe naasten afscheid kunnen nemen van een overledene, ongeacht of de persoon besmet was met het virus. Graag wil ik wel op de hoogte gebracht worden of uw naaste besmet was met het virus. Het kan zijn dat u, voor zijn of haar overleden, ook besmet bent geraakt. Wanneer u in contact bent geweest met uw naaste voor zijn of haar overlijden, wil ik u aanraden om een test af te leggen bij de GGD. Dit wordt geadviseerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Het coronavirus verspreidt zich van mens op mens door besmette druppels die vrijkomen bij hoesten, niezen en (direct) contact. Dit vormt na het overlijden geen risico meer. De zorg die ik verleen bij een overlijden blijft gelijk met de nodige maatregelen.

Bij u thuis


Uiteraard houd ik 1,5 meter afstand van u, hoe onpersoonlijk dit ook is en niet bij mijn werkwijze past en hoort. Het is nu ‘even’ niet anders. Hoe moeilijk en lastig soms dit voor u, maar ook voor mij, is. In mijn auto heb ik altijd desinfecterende handgel. Voordat ik uit mijn auto stap en bij u binnen kom, desinfecteer ik mijn handen en zet ik mijn mondkapje op. Pas op het moment dat ik bij u binnen ben en een zitplaats heb ingenomen, doe ik mijn mondmasker af.


Thuisisolatie


Het liefst kom ik bij u langs om de uitvaart te bespreken. Als voor de nabestaanden thuisisolatie of quarantaine geldt, dan is een fysiek bezoek onwenselijk. Het ‘regelgesprek’ kan dan via de telefoon of andere moderne communicatiemogelijkheden gevoerd worden. Wanneer u klachtenvrij of negatief getest bent, kom ik bij u langs om de afscheidswensen van uw naaste te regelen.


Opbaren


De overledene mag zowel thuis als in het uitvaartcentrum opgebaard worden. De kist mag zowel open als dicht. Er is geen bezwaar tegen opbaring van de overledene op bed met koeling middels een bedkoelsysteem.


Uitvaartdienst


Het kan voorkomen dat de ruimte te klein is voor het aantal personen om 1,5 meter afstand te houden. In dit geval zorg ik er samen met u voor een passende oplossing. Via een online live-stream kunnen de nabestaanden, die niet aanwezig zijn tijdens de dienst, het afscheid volgen. Wanneer u klachten heeft, laat u dan vooraf testen. Anders raadt de Rijksoverheid af om aanwezig te zijn tijdens de uitvaartdienst.

Ik hoop dat ik u hiermee voldoende heb geïnformeerd over de coronamaatregelen binnen de uitvaartbranche en hoe ik zelf te werk ga. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen. Dit kan telefonisch, per mail of stel de vragen via mijn sociale mediakanalen op Facebook en Instagram.error: Content is protected !!