Image
Kramer Uitvaartzorg - Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding
Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Een uitvaart begeleiden doe ik vanuit mijn hart met oprechte aandacht, tijd, rust, een luisterend oor en met ruimte voor eigen invulling door u.
43065
page-template-default,page,page-id-43065,cabin-core-1.0.2,unselectable,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Kramer Uitvaartzorg

Kramer Uitvaartzorg

Zo’n 12 jaar geleden is Sarah Jongejan begonnen als uitvaartbegeleider bij Kramer Uitvaartzorg. Ze weet het nog als de dag van gisteren dat ze werd gebeld. Jaren geleden had ze al plannen om als uitvaartondernemer in Alphen aan den Rijn aan de slag te gaan, maar destijds waren haar kinderen nog te jong. Jaren later ging de telefoon. Ze twijfelde geen moment. Na een gesprek te hebben gehad bij het bedrijf was ze enthousiast en meneer Kramer zelf ook. Sarah heeft met haar gezin overlegd of ze dit wel moest doen. Na een goedkeuring van haar gezin en een tweede gesprek werd ze aangenomen.

Ontwikkeling binnen Kramer Uitvaartzorg

Meneer Kramer heeft, na een bepaalde periode, Sarah Jongejan de vrijheid gegeven om zichzelf te ontwikkelen in de wereld van uitvaartzorg. Ze haalde haar diploma, gaf haar eigen draai aan het verzorgen en het begeleiden van een uitvaart. Sarah Jongejan wilde het anders doen dan de grote ondernemingen in de omgeving en daar stond Kramer Uitvaartzorg volledig achter. Want dat was ook zijn visie: persoonlijke benadering en liefdevol naar families toe in plaats van een bepaalde tijd bij een familie zijn waarin direct alles wordt besproken: van kist tot aan rouwkaart.

Kramer Uitvaartzorg begrip in Boskoop e.o.

Kramer Uitvaartzorg is en blijft in Boskoop een begrip. Met verschillende collega’s wist hij zich ook te profileren in Alphen aan den Rijn en omgeving. Sarah Jongejan zag collega’s komen en vertrekken. Een aantal werden concurrenten. Samen met haar collega Marco heeft ze Kramer Uitvaartzorg op de kaart gezet in regio Alphen aan den Rijn en omgeving. Mensen herkenden haar steeds vaker op straat en maakten een praatje met familie of vrienden waarvan ze een uitvaart had geregeld. Het bedrijf voelde destijds ook deels van haar. Zonder haar was Kramer Uitvaartzorg al eerder van de kaart. Ze zag meneer Kramer ook destijds als haar ‘werkpapa’.

Kers op de taart

Jarenlang had Sarah Jongejan tijd en energie gestoken in het bedrijf Kramer Uitvaartzorg, samen met haar collega. En haar droom werd werkelijkheid, dacht ze. ‘Sarah, als ik ermee stop, zou jij het dan willen overnemen? Je krijgt het telefoonnummer en het klantenbestand dan van mij’. Een kers op de taart. Ze wist niet wat ze hoorde. Dit kon niet waar zijn. Haar eigen bedrijf. Tot het puntje bij paaltje kwam.

Kramer Uitvaartzorg verkopen

Meneer Kramer wilde het bedrijf toch verkopen. De cijfers gingen achteruit en meneer Kramer werd ouder. Maandenlang stond Kramer Uitvaartzorg te koop. En daar kwamen de Kamstegen. Een familie uit Brabant die daar een uitvaartbedrijf hadden. Ze wilden het bedrijf overnemen. Sarah was het er niet mee eens en heeft heel veel met Kramer gepraat. Maar ze kon hem niet ompraten. Een mes in haar rug, zo voelde het. Een nieuw, maar ellendig verhaal begon.

Kamsteeg en Kramer

Kamsteeg en Kramer werd de naam. Sarah Jongejan en haar collega werden door de Kamstegen overgenomen en ze wilden zich ergens anders vestigen. ‘Geen goede locatie’ werd al direct door Sarah en haar collega gezegd want zij kenden/kennen Alphen aan den Rijn. Toch ging de verhuizing door. Burenruzies kwamen er van, heel veel vergaderingen met de gemeente en families van de nabestaanden konden er niet parkeren. Het ging steeds slechter met het bedrijf. Na iets meer na een jaar heeft deze familie uit Brabant het faillissement aangevraagd. Sarah stond op straat. Haar collega had – gelukkig – snel een nieuwe, andere baan. De sleutels, de auto, de telefoon, alles moest ingeleverd worden. Daar sta je dan, samen met je vaste collega, de Kamstegen en je dochter, die als steun er voor je is. Alles heb je gegeven voor dit bedrijf en binnen een kleine drie jaar is alles weg. Het slot was na een paar dagen vervangen. Dat was het dan. Met pijn in je hart en tranen in je ogen moet je afscheid nemen waar je je ziel en zaligheid in hebt gegeven. Een gesloten hoofdstuk van Kramer Uitvaartzorg.

Overgenomen door Arum

Sarah Jongejan besloot om voor zichzelf te beginnen. In de wereld van de Uitvaart gaat het nieuws snel. Nico Soek en Mariette Soek hadden de naam, het telefoonnummer en het klantenbestand overgekocht van Kramer Uitvaartzorg voor een bepaald bedrag. Nog iets waar Sarah niet echt geamuseerd van was. Maar na dit alles, weet Sarah één ding zeker: “Ik geef niet op. Ondernemen is risico’s nemen. Het heeft tijd nodig, maar ik ben trots op wat ik doe. Ik wil nabestaanden blijven helpen en begeleiden voor, tijdens en na afloop van het laatste afscheid.”

Kramer Uitvaartzorg
error: Content is protected !!