Image
Rouwdienst - Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding
Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Een uitvaart begeleiden doe ik vanuit mijn hart met oprechte aandacht, tijd, rust, een luisterend oor en met ruimte voor eigen invulling door u.
43387
page-template-default,page,page-id-43387,theme-cabin,cabin-core-1.0.2,woocommerce-no-js,unselectable,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Rouwdienst

Rouwdienst


Tijdens een rouwdienst nemen de nabestaanden afscheid van hun dierbare. De nabestaanden kunnen zelf invulling geven aan de uitvaartdienst. Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding begeleidt u hierbij. De wensen en de mogelijkheden worden hierbij besproken. In samenspraak met haar, zal de dienst worden samengesteld. Zo wordt onder andere de muziekkeuze besproken en wie er van de nabestaanden wil spreken tijdens de dienst. Het kan ook zo zijn dat niemand wil spreken en dat de nabestaanden kiezen om enkel muziek te laten afspelen of om een diapresentatie met herinneringen te tonen. Er is geen protocol hoe een uitvaartdienst eruit ziet of hoe deze verloopt. Ieder ander geeft op zijn eigen manier invulling aan het laatste afscheid.

Condoleance

Er wordt gelegenheid gegeven om de nabestaanden hun medeleven te tonen. Dit kan aansluitend aan de rouwdienst. Maar ook vooraf aan de dienst is hier gelegenheid voor, zoals bijvoorbeeld in de avond ervoor. Nabestaanden hebben soms de voorkeur om de rouwdienst in besloten kring te houden. Ook hier kan de familie een keuze maken of de condoleance voor of na de plechtigheid wordt gehouden.

Tijdens een condoleance ligt een condoleanceboek open om hierin uw medeleven op te schrijven voor de nabestaanden. Waarna de dienst is geweest, overhandigt Sarah Jongejan dit condoleanceregister aan de nabestaanden, zodat ze dit op een later en een rustiger moment kunnen terug lezen.

Locatie rouwdienst

Er zijn talloze locaties mogelijk voor de afscheidsdienst en de condoleance. Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding geeft suggesties hiervoor. Het komt voor dat de nabestaanden al een locatie in gedachte hebben voor de afscheidsdienst en/of de condoleance. Uiteraard is dit bespreekbaar met Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Het crematorium of een specifieke kerk zijn de meest voor de hand liggende keuzes. Toch kunnen de nabestaanden de keuze maken om het afscheid te laten plaatsvinden bij de overledene thuis of in zijn/haar achtertuin of bij zijn/haar favoriete kroeg. Het is ook voorgekomen dat iemand zo lang bij een (sport)vereniging heeft gezeten, dat de rouwdienst zich daar voordeed in de (sport)kantine.

Rouwdienst in achtertuin

Digitaal rouwdienst bijwonen

Afgelopen jaren heeft het digitale tijdperk een vlucht genomen. Ook in de uitvaartbranche merkt Sarah Jongejan deze ontwikkeling. Wanneer familie, vrienden en/of kennissen niet aanwezig kunnen zijn tijdens de rouwdienst, is het mogelijk om de uitvaart te volgen via livestream. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn: uw zus woont in het buitenland, oma is slecht ter been, of het Coronavirus zorgt ervoor dat uw oom niet aanwezig kan zijn. Het online bijwonen van de uitvaart kan met elk apparaat dat in verbinding staat met het internet, zoals een PC, laptop, tablet of mobiele telefoon. De digitale gasten, ontvangen een link waarmee zij de uitvaart kunnen bekijken. Dit gebeurt in een beveiligde internetomgeving, zodat andere internetgebruikers er niet bij kunnen. Het is niet mogelijk om de uitvaart terug te bekijken in verband met de privacywetgeving.

Trends en ontwikkelingen

Naast het digitaal bijwonen van een uitvaart, is het tegenwoordig ook mogelijk om een hologram in te spreken en deze te laten afspelen op uw eigen uitvaart. Dit heeft Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding nog niet meegemaakt. Of dit een mooie en goede ontwikkeling is, daar heeft Sarah haar twijfels over.

Een andere ontwikkeling is een online condoleanceregister. Hier werkt Sarah Jongejan niet mee, aangezien dit voor haar onpersoonlijk oogt en dit niet de manier van werken is voor haar. Hierbij geven we wel een korte uitleg hoe andere uitvaartbegeleiders hiermee te werk gaan: door in plaats van in een condoleancemap te schrijven, worden op een IPad de contactgegevens en eventueel een persoonlijke boodschap achtergelaten door familie, vrienden en kennissen. Na de uitvaart worden de gegevens van het digitale register en de berichten uit het online condoleanceregister samengevoegd tot een boek voor de familie. De gegevens van het digitale- en online condoleanceregister worden opgeslagen en blijven toegankelijk zolang de familie dit wenst.

Meer innovaties binnen de uitvaartbranche vindt u op deze pagina.

Heeft u vragen over de dienstverlening van Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding of wilt u uw afscheidswensen bespreken of doorgeven? Neem dan vrijblijvend contact met Sarah op.

error: Content is protected !!