Image
Begrafenis Alphen aan den Rijn - Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding
Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Een uitvaart begeleiden doe ik vanuit mijn hart met oprechte aandacht, tijd, rust, een luisterend oor en met ruimte voor eigen invulling door u.
42913
page-template-default,page,page-id-42913,cabin-core-1.0.2,unselectable,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,no_animation_on_touch,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Begrafenis Alphen aan den Rijn

Begrafenis Alphen aan den Rijn

Als de keuze door de overledene is gemaakt, of door de nabestaanden, voor een begrafenis, verzorgt Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding de begrafenis met zorg en aandacht. De wensen van de overledene en die van de nabestaanden staan hierbij altijd centraal.

Vaak wordt er gedacht dat een begrafenis duurder is dan een crematie. Dit is een misverstand. Een begrafenis is soms goedkoper dan een crematie. Ik leg aan de nabestaanden de verschillen uit en wat de mogelijkheden zijn voor een begrafenis en maak een kostenoverzicht.


Een Begrafenis Alphen aan den Rijn kent twee mogelijkheden

De mogelijkheden in Alphen aan de Rijn, Hazerswoude, Boskoop, Benthuizen, Aarlanderveen, Zwammerdam en Koudekerk hebben twee mogelijkheden bij een begrafenis. De overledene kan ervoor kiezen om in een particulier graf of een algemeen graf begraven te worden. Een particulier graf wordt voor ten minste tien jaar aangekocht. Een particulier graf heeft ruimte voor een steen en, indien gewenst, een tuintje. Vaak wordt een particulier graf een familiegraf genoemd. Een familiegraf biedt nog een plaats voor één of soms twee personen.

Dit graf heeft een rechthebbende. Voor een begrafenis Alphen aan den Rijn wordt de rechthebbende ingeschreven bij de gravenadministratie van de gemeente Alphen aan den Rijn. Bij een algemeen graf is het anders geregeld. In een algemeen graf worden meerdere, geen familieleden, begraven. Het grafrecht is voor tien jaar. Na deze tien jaar wordt het graf geruimd. Er is geen sprake van een rechthebbende. De plek voor een steentje en een tuintje wordt gedeeld door het aantal personen dat er begraven ligt.

Begrafenis Alphen aan den Rijn


De zorg na de uitvaart

Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding is er ook voor zorg na de begrafenis. Ik luister naar de wensen van de nabestaanden en adviseer als dit nodig is. Vaak wordt er enkele weken na de begrafenis gekozen voor een grafmonument. Er zijn vele mogelijkheden op dit gebied. Er zijn wel altijd een aantal regels waar men zich aan moet houden. Het grafmonument moet aan de juiste afmeting voldoen. Binnen deze afmeting mogen plantjes geplaatst worden maar de ruimte naast het graf mag niet beplant worden. Ik adviseer in de keuze voor het monument:

Omdat ik goede contacten heb met verschillende steenhouwers en andere makers van monumenten kan ik breed adviseren. Uiteraard is het ook mogelijk dat de nabestaanden zelf het grafmonument uitzoeken. Ik ben er ook voor de nazorg voor de nabestaanden na de begrafenis.

Wilt u hier graag hulp bij? Neem dan gerust contact met Sarah op!


error: Content is protected !!