Image
VTU Uitvaart Vakbeurs
Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Een uitvaart begeleiden doe ik vanuit mijn hart met oprechte aandacht, tijd, rust, een luisterend oor en met ruimte voor eigen invulling door u.
43598
post-template-default,single,single-post,postid-43598,single-format-standard,cabin-core-1.0.2,unselectable,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Bezoek aan VTU Uitvaart Vakbeurs

Bezoek aan VTU Uitvaart Vakbeurs

Gisteren zijn mijn dochter en ik naar de VTU Uitvaart Vakbeurs geweest. Deze wordt eens in de vier jaar gehouden. Nieuwe producten, trends en ontwikkelingen op het gebied van de uitvaartbranche worden hier getoond. Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding vindt het belangrijk om op de hoogte hiervan te zijn.


Gerichter op de wensen en behoeften van nu

Het was het een informatieve dag. Een aantal producten heeft een nieuwe slag gemaakt welke ook gerichter en praktischer op de behoeften en wensen van de nabestaanden en overledenen is ontwikkeld, denk hierbij aan een tal van verschillende uitvaartkisten (gerichter op elk budget), welke van Van Wijk Uitvaartkisten aanbiedt of een rouwauto waar twee uitvaartkisten tegelijk in kunnen.

VTU Uitvaart Vakbeurs- Digitalisering

Het viel ons op dat het erg druk was bij de beamerpresentatie. Hier werd verteld over de digitalisering binnen de uitvaartwereld. Steeds meer nabestaanden geven hun telefoon mee aan de overledene. Mijn dochter vroeg waarom dat zo was, waarop ik antwoordde: “Mensen denken: stel je voor dat hij niet echt overleden is en hij ligt daar diep begraven onder de grond, dan kan hij in ieder geval bellen naar boven”. Waarbij mijn dochter het volgende vertelde: “Vroeger deden ze dat met een koord naar beneden, wat correspondeerde met een belletje naar boven. Zodra de persoon niet was overleden, kon hij trekken aan het koord.” Dat wist ik dan weer niet.

Hierna ging de presentatie over Touch ID en gezichstherkenning op de Iphone. Wat we te weten zijn gekomen is dat gezichtsherkenning en Touch ID werkt wanneer iemand is overleden. Gezichtsherkenning werkt al bij een open oog. We moesten nog veel meer bekijken, dus we zijn halverwege de presentatie verder gaan lopen. Meer informatie over gezichtsherkenning en Touch ID vind je op deze website.


VTU Uitvaart Vakbeurs – Kleurjekist

Achterin in de hal van VTU Uitvaart Vakbeurs stonden twee jonge, enthousiaste meiden, trots op hun product. Kleurjekist is een uitvaartkist en afscheidsritueel in één. De geïllustreerde deksel biedt houvast bij het schilderen en helpt families, kinderen, vrienden, collega’s met een verbindend afscheidsritueel. Dit kan bijdragen aan een bewust rouwproces. Roos (een van de oprichters) vertelde dat het prachtig is om de verhalen te horen van uitvaartondernemers. “Wanneer je als opa weet dat je binnenkort komt te overlijden, dan is het super mooi dat hij nog samen met zijn kleinkinderen de deksel kan schilderen.” Voor elke geleverde uitvaartkist, plan Kleurjekist vier nieuwe bomen, ter nagedachtenis aan de overledene. Zo geven ze de natuur terug.

VTU Uitvaart Vakbeurs - Beuk Uitvaartbus - Kleurjekist


Afscheid van de allerkleinsten

Persoonlijke verhalen en momenten, dat is waar het mij om gaat. En dat zag ik ook bij mijn dochter die opeens vol schoot toen we aankwamen bij de kindermandjes van Amelius – Afscheid op maat. “Daar had ik zelf ook niet op gerekend”, zei ze vervolgens. Na een korte traan, kwam Anita Reijerink naar ons toe. Zij maakt de kindermandjes zelf met natuurlijke materialen met een zachte uitstraling.  Ouders kunnen producten uit de collectie kiezen, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook een mandje of kistje laten maken met de stof uit de babykamer, of een bekleding van een favoriet dekbed. Daarnaast toonde ze ook beeldjes, nagemaakt van een favoriete knuffel van een kindje.


Een laatste rit

We liepen richting de uitgang en zagen daar de Adieu II staan, de uitvaartbus van Koninklijke Beuk. Deze touringcar is ingericht voor de overledene. 24 familieleden kunnen plaatsnemen. De ramen zijn geblindeerd waardoor privacy gegarandeerd is. Op drie beeldschermen kunnen foto’s en filmpjes getoond worden. Luisterend naar eigen muziek kan er natuurlijk een gewenste route langs favoriete-vaarwel locaties gereden worden.Passend afscheid

Gelukkig en goed dat er in deze tijd veel meer mogelijk is dan voorheen. Een passend afscheid waar ieder een eigen invulling aan kan geven. Of u nu een natuurliefhebber bent en op een ecologische wijze begraven of gecremeerd wilt worden in besloten kring of wanneer u de wens heeft om met paard- en wagen door de straten te gaan, waarna geproost wordt met vrienden en familie op het leven: het is bespreekbaar met Sarah Jongejan.

Er was natuurlijk veel meer te zien en te horen. In deze blog hebben wij (Sarah en dochter Nadine) een selectie gemaakt waar wij onder de indruk van waren en wat past bij Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Daarnaast willen wij VTU Vakbeurs Uitvaartbeurs bedanken voor de goede service en de catering: het eten en het drinken was ontzettend goed!Sarah Jongejan
info@sarahjongejanuitvaartbegeleiding.nl


error: Content is protected !!