Image
Lichtjes in het donker 2022
Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Een uitvaart begeleiden doe ik vanuit mijn hart met oprechte aandacht, tijd, rust, een luisterend oor en met ruimte voor eigen invulling door u.
43673
post-template-default,single,single-post,postid-43673,single-format-standard,cabin-core-1.0.2,unselectable,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Lichtjes in het donker 2022

Lichtjes in het donker 2022

Ook dit jaar stonden we stil bij onze overledenen tijdens ‘Lichtjes in het Donker 2022’ op de Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn op zaterdag 5 november. Deze herdenkingsavond was kleinschaliger van opzet in vergelijking met andere jaren.

Programma Lichtjes in het Donker 2022

In de middag hebben we met heel wat vrijwilligers kaarsen, fakkels en lantaarns aangestoken, het bloemenhart geplaatst en de rode brievenbus neergezet, waar zelfgeschreven hemelpost verstuurd kon worden. De aula was ingetogen, waar in de avond portretten werden getoond van dierbare overledenen welke ingezonden waren door nabestaanden.

Om 14.30 uur begonnen we met het opzetten van ‘Lichtjes in het Donker 2022’ en rond 17:00 uur werd het schemerig. In de avond zagen we pas hoe mooi het effect was van al deze lichtjes, wat zorgde voor een bepaald saamhorigheidsgevoel.


lichtjes-in-het-donker-2022
We zijn geen machine

Na een heerlijk broodje en een kop soep, verzorgd door Broodjes Direct, gingen we richting de aula om de mensen te verwelkomen, samen met een aantal medewerkers van PC Uitvaarten. Daar overviel het mij. En niet alleen mij. De sfeer die daar hing met een pronk van een bloemstuk van Anja Ettikhoven met daaromheen de kaarsen, onbeschrijfbaar. Mijn dochter keek mij aan en gaf me een schouder. Ook zij begon tranen in haar ogen te krijgen. We hoefden daar alleen maar te zijn en dat was voldoende. Een bijzonder moment, waarna ook ‘de meiden’ van PC Uitvaarten een knuffel verdienden, want niemand is een machine, ook zij niet.


Op het laatst hebben mijn dochter en ik bloemen in het bloemenhart gestoken, omdat we nooit vergeten.

Kleinschalig bijzonder

Wellicht vond ik ‘Lichtjes in het Donker 2022’ de meest bijzondere editie van afgelopen jaren, juist doordat het zo kleinschalig was en ik deze dag met onder andere mijn dochter kon delen.

Dankzij alle vrijwillige bijdrages hebben we een prachtige herdenkingsavond georganiseerd en we hopen dat wanneer u erbij was, dit ook zo heeft ervaren.

Mocht u meer informatie willen over deze avond of heeft u een andere vraag (met betrekking tot mijn dienstverlening), neem dan vrijblijvend contact op.Sarah Jongejan
info@sarahjongejanuitvaartbegeleiding.nl


error: Content is protected !!