Image
Voorkom ruzie bij de kist - Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding
Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Een uitvaart begeleiden doe ik vanuit mijn hart met oprechte aandacht, tijd, rust, een luisterend oor en met ruimte voor eigen invulling door u.
44345
post-template-default,single,single-post,postid-44345,single-format-standard,cabin-core-1.0.2,unselectable,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Voorkom ruzie bij de kist

Voorkom ruzie bij de kist

Mail van erfrechtspecialist Klaas Zondervan. U kent hem misschien wel van het programma De Erfgenaam op RTL4 waarin Ruben Nicolai samen met hem op zoek gaat naar de erfgenamen van ongeclaimde erfenissen. De mail bestond uit een prachtige uitnodiging voor zijn 10-jarig jubileum. Afgelopen woensdag werden we door hem en zijn vrouw verwelkomd: ‘Leuk dat je er bent Sarah’. Wanneer er na een overlijden onduidelijkheden bestaan rondom de erfrechten, neemt Sarah contact met hem op.

EXECUTEUR.NL

Het programma bestond uit een klein interview met de Alphenaar, waarin hij vertelde dat hij naast wereldwijde erfgenamenonderzoeken uitvoert, ook professionele nalatenschapsafwikkeling tot stand brengt met zijn bedrijf Executeur.nl. Met onafhankelijke executeurs, die gespecialiseerd zijn in het erfrecht en testamentaire bewindvoering, zorgen zij voor een snelle en correcte afwikkeling van het nalatenschap.

Bliss to Shine

Hierna gaf Zondervan het woord aan Arieta Hoek, de oprichtster van Bliss to Shine. Deze stichting wordt gedreven door talloze vrijwilligers, bestuursleden en twee medewerkers. Ze organiseren speciale wensdagen voor het hele gezin, de zogeheten Blissi Special Day, speciaal voor een thuiswonend kind, van wie één van de gezinsleden kanker heeft. Daarnaast nodigen ze op hun website iedereen uit die te maken heeft met kanker, inclusief hun naasten en mantelzorgers, om deel te nemen aan de Shine Day voor een onvergetelijke dag. De volgende Shine Day zal plaatsvinden op zaterdag 1 juni in Veenendaal.

Jij bent erfgenaam,…O nee, toch niet!

Na een korte pauze werd het woord gevoerd door Bernard Schols. Samen met Heidi Klijsen heeft hij het boek ‘Voorkom ruzie bij de kist’ geschreven, welke wij voor ieder aan kunnen raden. De oud-notaris en hoogleraar succesierecht zoomde met humor en met raadzaamheid in op enkele, spraakmakende erfrechtelijke kwesties, waarbij enkelen muzikaal werden ondersteund. Door ongelukkige passages in je testament of schenkingsakte zijn dure fouten snel gemaakt. Hoe voorkom je dat je laatste wil uitloopt op een erfrechtelijk bloedbad en houd je het – ook fiscaal gezien – gezellig?


Het was een inspirerende middag waarin erfrechtspecialist Klaas Zondervan niet alleen zijn 10-jarig jubileum vierde, maar ook een licht wierp op de complexe wereld van erfrecht en nalatenschapsafwikkeling. Samen met sprekers zoals Arieta Hoek en Bernard Schols, kregen we inzicht in de menselijke kant van erfenissen en de belangrijke rol die erfgenamen, professionals en stichtingen zoals Bliss to Shine spelen. Zorg voor een juiste afwikkeling van nalatenschappen, en vooral, laten we koesteren wat van waarde is in het leven.

Nadine Stegerhoek
nadine@sarahjongejanuitvaartbegeleiding.nl


error: Content is protected !!