Image
Condoleance kaart
Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Een uitvaart begeleiden doe ik vanuit mijn hart met oprechte aandacht, tijd, rust, een luisterend oor en met ruimte voor eigen invulling door u.
43529
page-template-default,page,page-id-43529,cabin-core-1.0.2,unselectable,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Condoleance kaart

Condoleance kaart versus rouwkaart

De condoleance kaart en een rouwkaart zijn twee verschillende kaarten. Sarah Jongejan bespreekt de rouwkaart met nabestaanden en maakt ze vervolgens persoonlijk op door middel van een mooie foto van uw dierbare of een schets/tekening waar diegene graag kwam, zoals bij zijn favoriete vissershaventje of de strandtent waar ze het liefst kwam. De nabestaanden kunnen deze foto’s en/of schetsen zelf aanleveren. Ook de tekst kan naar eigen wens worden ingevuld. Wanneer Sarah de foto(‘s) en de tekst heeft ontvangen, gaat ze hiermee aan de slag. Ze maakt eerst een proefdruk waarna ze de kaart toont aan de familie. Wanneer deze proefdruk helemaal naar wens is, wordt deze gedrukt bij of drukkerij ‘Omgedraaid’ of door ‘Rouwmedia by Hellenique’. Het aantal rouwkaarten wordt gedrukt in het aantal mensen dat komt naar de uitvaart plus nog wat extra voor de zekerheid.  

Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding heeft ook altijd verschillende rouwteksten mee ter inspiratie. U heeft bij Sarah voldoende tijd en de rust om de kaart samen te stellen en deze aan te passen waar nodig.  

Condoleance kaart online bestellen

Een condoleance kaart sturen mensen uit medeleven voor de nabestaanden. Deze kaarten kunnen vaak bij de lokale boekenwinkel gekocht worden. Ook zijn ze online te bestellen via bijvoorbeeld de website Dag lief. Hier staan ook teksten ter inspiratie, voor als u niet zo goed weet wat u tegen de nabestaanden moet zeggen of naar ze moet schrijven.

Tips voor condoleance kaart

  • Tip 1: Ook als familielid, vriend, vriendin, buurtbewoner, collega of als kennis wilt u uw medeleven wellicht tonen aan de nabestaanden door middel van een condoleance kaart. De juiste woorden vinden hiervoor kan lastig zijn. Hierbij geven we enkele tips voor het schrijven van een condoleance tekst.
  • Tip 2: Laat in ieder geval iets van je horen wanneer je de nabestaanden en/of nabestaanden lief hebt. Uitspreken of een kaart sturen dat je niet weet wat je moet doen of moet zeggen is als voldoende en is waardevol.
  • Tip 3: Schrijf op wat je voelt is nooit verkeerd. Wees jezelf en de nabestaanden begrijpen het als je niet helemaal goed uit je woorden komt. Of dat nu een lange tekst is of alleen maar ‘Sterkte met het verlies’, dat doet er vaak niet toe.

Bedankkaartje

Na de uitvaart kunnen de nabestaanden ervoor kiezen om nog een bedankkaartje te sturen aan iedereen die aanwezig was bij het afscheid en aan de mensen die hun medeleven hebben getoond in de afgelopen periode. Een andere, eventuele optie is om een dankbetuiging in de krant te plaatsen. Dit gebeurt meestal enkele weken na de uitvaart. Wat u hierin moet zetten is helemaal aan u, maar mocht u er niet uitkomen, dan kan Sarah hierin u adviseren.

error: Content is protected !!