Image
Verlengde Aarkade 22 Alphen aan den Rijn
Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Een uitvaart begeleiden doe ik vanuit mijn hart met oprechte aandacht, tijd, rust, een luisterend oor en met ruimte voor eigen invulling door u.
43382
page-template-default,page,page-id-43382,cabin-core-1.0.2,unselectable,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Verlengde Aarkade 22 Alphen aan den Rijn


Aan de Verlengde Aarkade 22 Alphen aan den Rijn bevindt zich de Oosterbegraafplaats en het crematorium. De locatie is goed bereikbaar per auto, per fiets en lopend. Het ligt op slechts 2 kilometer afstand van het station. De dichtstbijzijnde bushalte is de Lijsterlaan. De begraafplaats is geopend van zonsopgang tot zonsondergang en er is voldoende parkeermogelijkheid.


De begraafplaats beschikt  over:

  • Algemene graven
  • Particuliere graven
  • Urnengraven
  • Urnenmuur
  • Een verstrooiveld
  • Gedenkzuil voor het aanbrengen van gedenkplaatjesBeheer begraafplaats

Steenhouwers, hoveniers en andere die voor derden werkzaamheden willen uitvoeren op de begraafplaats zijn verplicht zich voor het begin van de werkzaamheden te melden bij de beheerder.

De Oosterbegraafplaats is een algemene begraafplaats en wordt beheerd door de gemeente. Eerder werd bericht dat het groenonderhoud van de begraafplaatsen volledig wordt uitbesteed aan een aannemer, die dat goedkoper kan dan de gemeente, en nabestaanden zelf verantwoordelijk worden voor het groenonderhoud van de eigen graven. Voor nabestaanden verandert dus weldegelijk iets, zij het in de nazorg. Het gemeentepersoneel zou zich volledig focussen op het maken en sluiten van graven, contact onderhouden met nabestaanden en de administratie. Vooralsnog is de gemeente de beheerde van de begraafplaats.


Ontstaan begraafplaats

De Oosterbegraafplaats is aan het einde van de jaren ’30 van de twintigste eeuw aangelegd en verving de algemene begraafplaatsen Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen – Lage Zijde en Oudshoorn. Deze begraafplaatsen waren aangelegd na het verbod van 1829 op het begraven binnen bestaande kerkgebouwen.


Omgeving Verlengde Aarkade 22 Alphen aan den Rijn

De Verlengde Aarkade 22 Alphen aan den Rijn is gelegen nabij het Zegerslootgebied. Een rustig en autoluwe omgeving, waar u na een bezoek of na het afscheid van uw dierbare, een wandeling kunt maken of even wilt ontspannen. Ook kunt u bij verschillende horecagelegenheden terecht als u toe bent aan een kopje koffie, wat fris en/of een lunchgerecht. Zo liggen Wet ’n Wild en The Lodge Alphen alle twee op loopafstand van de begraafplaats. De locatie voor de condoleance en voor het afscheid is natuurlijk een vrije keuze. Hierbij laten we u wel weten dat deze twee horecagelegenheden er ook open voor staan om bij Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding het afscheid en/of de condoleance te laten plaatsvinden.  


Mocht u nog vragen hebben over de begraafplaats of over crematieplechtigheden, u kunt Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding telefonisch of per mail 24/7 bereiken.

error: Content is protected !!