Image
Wereldlichtjesdag - Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding
Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding. Een uitvaart begeleiden doe ik vanuit mijn hart met oprechte aandacht, tijd, rust, een luisterend oor en met ruimte voor eigen invulling door u.
43558
page-template-default,page,page-id-43558,cabin-core-1.0.2,unselectable,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag

Op de 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag, dit valt dit jaar op 11 december. Op deze dag om 19:00 uur steken mensen over heel de wereld kaarsen aan om overleden kinderen te herdenken. Omdat we in verschillende tijdzones leven, is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Deze bijeenkomst is georganiseerd door vrijwilligers. Een aantal van hen zijn betrokken bij Ouders Overleden Kind (OOK).

In Alphen aan den Rijn hebben we op dit moment geen evenement op een specifieke locatie tijdens Wereldlichtjesdag, maar herdenken we gezamenlijk onze geliefdes, naasten en kennissen tijdens ‘Lichtjes in het Donker’. In de eerste week van november ontsteken we de lichten op de Alphense Oosterbegraafplaats aan de Verlengde Aarkade 22.


Lichtjes in het Donker

Op zaterdagavond 5 november is de herdenkingsavond met flexibele inloopmogelijkheden voor ieder die een naaste wil herdenken. Op deze avond vinden verschillende activiteiten plaats zoals een bloem steken in het bloemenhart, het versturen van een zelfgeschreven hemelpost en het hoofdpad wordt verlicht met tientallen lichtjes. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een kaars aan te steken of een lichtje naar een graf te brengen, zoals naar je vriend, vriendin, geliefde, naaste, buurman/buurvrouw of een kennis. De begraafplaats is deze zaterdagavond tot 21:00 uur geopend. Het crematorium is open om wat warms te drinken. In de aula kunt u luisteren naar muziek en gedichten.


Wereldlichtjesdag


Aanwezigheid

Sarah Jongejan gaat ieder jaar naar Lichtjes in het Donker om een kaars aan te steken bij haar ouders en allen te herdenken die uit haar omgeving zijn heengegaan. Door zelf hier aanwezig te zijn, toont ze ook medeleven met ieder die een dierbare heeft verloren.


error: Content is protected !!